Видове охранителни камери – как да изберем най-подходящите

Ако сте решили да оборудвате дома или офиса си с охранителни камери, то ние със сигурност приветстваме това решение.

В днешно време, когато безопасността и сигурността стават все по-застрашени, а, с това – и все по-ценени, наличието на система за видеонаблюдение със сигурност ще спомогне както за превенцията от незаконни деяния, така и за вашите собствени сигурност и спокойствие.

Днес решихме да ви запознаем с някои от най-популярните видове охранителни камери. Така вие лесно и информирано ще можете да вземете най-доброто решение за продукта, който изцяло ще покрива собствените ви нужди.

Самостоятелна камера тип „кутия“

Този тип камери биха могли да функционират самостоятелно. Наименованието им, съвсем естествено, произтича от външния им облик.

Те работят като всяка друга камера и биха могли да се използват навън. Всъщност този тип камери са най-често използваните продукти, когато трябва да се охраняват места на открито.

Бихте могли да коригирате лещата – с лекота можете да се възползвате от фиксирано фокусиране, както и от детайлно увеличаване.

Малки овални камери

Със сигурност сте виждали такъв тип устройства на не едно и две места. Този тип камери са много подходящи за дома или за малки офиси, защото са компактни – инсталират се на тавана и лесно биха могли да бъдат незабележими. Естетическите им преимущества ги правят особено предпочитани артикули сред потребителите.

Функционират като всеки друг тип камери. Подходящи са както за вътрешно, така и за външно инсталиране.

IP охранителни камери

IP охранителните камери предават дигитален сигнал, използвайки интернет протокол чрез мрежа.

Тези камери определено се славят с не малко предимства. При тях качеството е подчертано по-добро. Множество от продуктите разполагат с вграден софтуер за анализ на видеото. Имат по-добра система за използване и менажиране от стандартните аналогови камери.

Охранителни камери тип ден/нощ

Този тип охранителни камери се използват при интериорни или екстериорни места с лоши условия.

Снабдени са с инфрачервен филтър, който спомага за заснемането при намалянето на естествената или изкуствената светлина в помещението или обекта.

Основното им предимство е, че се справят достатъчно добре с работа дори и при доста неоптимални условия.

Термални камери за видеонаблюдение

Термалните камери се използват за заснемане при сурови или тъмни условия. Боравят с топлина, за да диференцират обектите. Чрез тях могат да оразличават различни обекти и субекти. Засичат предмети и хора в условия на лека мъгла, прах, пушек и дим. Също работят изключително добре и в условия на пълна тъмнина.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.