Свети Влас - Предпочитана дестинация за море

Свети Влас – Предпочитана дестинация за море

Свети Влас е морски курорт на българското Черноморие, принадлежащ към община Несебър, която зависи от област Бургас. Градът е разположен в подножието на южните склонове на Балканския масив, в северната част на Бургаския залив.

За хората, които търсят тишина и спокойствие, Свети Влас е добра алтернатива на Слънчев бряг. Свети Влас е китно крайбрежно село с около 3000 жители, разположено на 5 км северно от Слънчев бряг и на 9 км от Несебър Това китно селце е разположено в подножието на Стара планина, разположено в източното подножие от Стара планина и директно на брега на Черно море.

Градът е популярен със смесения си средиземноморски климат. Въздушните потоци от планината и морето се комбинират в специфична циркулация, която пречиства въздуха и прави климата благоприятен за лечение на респираторни заболявания. Св. Влас се радва на прекрасна панорамна гледка, срещу Слънчев бряг до морския залив.Бликащите светлини на курорта осветяват хоризонта през нощта, а впечатляващият силует на планината стои зад града.

Свети Влас без съмнение е един от най-красивите туристически комплекси в България. Атмосферата, която цари по улиците му, е смесица от култура, традиция и модерност и със сигурност ще ви зарадва. Ще можете да опитате местната кухня в прекрасните таверни по плажа и по малките алеи. 

Преди да се превърне в международен туристически център, град Свети Влас първо се развива благодарение на несравнимата красота на крайбрежието си. Морският курорт разполага с три големи плажа със златист пясък, където можете да се насладите на удоволствията на Свети Влас

Открита през 2007 г., чисто новата Марина Диневи в Свети Влас е най-голямата в цялата страна. Изграждането му направи възможно развитието на нова форма на туризъм в курорта: чрез създаването на истински икономически център, съставен от магазини, ресторанти и модерни клубове, яхтеното пристанище привлече много по-висока и изискана клиентела.

Свети Влас се превърна в модерна плажна дестинация през последните години, с модерни хотели и качествена туристическа инфраструктура. Той е предпочитана дестинация за почиващите, които искат да се насладят на планински гледки, докато се забавляват на плажа.