Как да се подготвим за новороденото?

Как да се подготвим за новороденото?

Появата на нов живот в семейството е радостно събитие, което не може да се сравни с нищо друго. Освен с неизменна радост бебето изисква солидна подготовка, така че, когато настъпи раждането, да има всичко необходимо. Когато се подготвяте за появата, избирайте необходимите стоки, които ще осигуряват комфорт, както на бебчето, така и на грижещите се за него.

Необходимите стоки

Baby

Ремонтът у дома вече е приключил и на дневен ред са покупките. Специалистите от онлайн магазин Baby.bg препоръчват да изготвите списък, който да гарантира, че няма да пропуснете да закупите нужните продукти за новороденото. За да улеснят бъдещите родители, от Baby.bg правят подбор на нужните неща:

  • Дрешки – в началото е препоръчително да се снабдите с най-необходимото – боди, ританки, пижама, няколко комплекти за разходка. Добре е да не се купуват прекалено много дрешки, защото новороденото расте бързо. Освен това е напълно очаквано, че ще се получат доста неща като подарък. Когато се подбират дрехи, е задължително те да отговарят на сезона;
  • Комплекти за хранене – в тази категория пазарът предлага изключително богат асортимент. Някои продукти, като шишета, четки за почистване на шишета, стерилизатор, са сред най-необходимите стоки за бебето. С израстването си, то ще има нужда от залъгалки, различни биберони, които се определят според възрастта. Кърмещите майки трябва да се снабдят с помпа за кърма и пликчета за замразяване на кърмата, за да може тя да бъде съхранена, в случай че майката има повече мляко;
  • Козметика за новороденото – тук са включени шампоан, бебешко олио, крем срещу подсичане, бебешка пудра. Тъй като кожата на новороденото е изключително чувствителна, е важно да се купуват качествени и дерматологично тествани продукти. Това ще гарантира грижата за кожата на новороденото.

Други принадлежности

Сред необходимите неща са памперсите. Препоръчително е родителите да не се снабдяват с голямо количество в началото, тъй като първо трябва да се провери поносимостта на новороденото към избраната марка. Мокрите кърпички задължително трябва да са без парабени и излишни ароматизатори. В противен случай ще дразнят кожата на бебето. 

Завивките на бебето трябва да са от естествени материи, хипоалергенни и с оцветители, които не са вредни и не дразнят кожата.

Перилните препарати трябва да се подбират с изключително внимание.

За разходките навън ще ви е необходима бебешка количка и столче за кола, а за вечерното къпане – корито.