Вдъхновение за фототапети

Вдъхновение за фототапети

Всеки, който се спре на решението да обзаведе дадена стая в дома си с фототапети, може да попадне в един вдъхновяващ свят, който подобрява интериора, оттам и директно усещането за качество на живот в дома. Всяка къща, като свещеното пространство на едно семейство заслужава страхотен дизайн и умело издържан интериор.

Затова предложенията за фототапети вървят в различни направления; за различните стаи, за различните впечатления и за различните внушения. Фототапетите вече могат да се персонализират, според цвета, размерите, личните предпочитания на клиента, а дори в екстремните случаи, те могат да бъдат дори и по-собствена снимка. Желателно е обаче, всяко решение за инсталация да е съобразено с дизайна и интериора. Защото лесно може да се залитне в кича.

Вдъхновението е взаимно. Както от дизайнерите и художниците, така и от самите потребители. Например избирането на фототапети в детската стая е изключителна семейна забава. Избирането на тема, може да предложи десетки часове на смях и забавления на най-малките в дома.

Голямо вдъхновение за интериорното пространство може да бъде когато тапетите и фототапетите биват използвани, за да създадат илюзия за промяна в пространството на помещението. Тапети с подходящи цветови контрасти, цветови решения и светлини, геометрични мотиви; всички те могат да придадат в стаята илюзия за дълбочина, за височина, дори за движения – фокус ефект.

Фототапети върху ниши, малки повърхности, чупки в стаята, ъгли. Страхотни решения за страхотно вдъхновение във вътрешното пространство. За домакинството в кухнята, за преминаване в коридора, за тема за размисъл и разговор в спалнята или хола.

Всеки сезон има своите тренди решения. Добрата новина е, че фототапетите могат да се сменят сезонно, както според настроенията на сезонното време, така и на домакините. Фототапети, спокойно могат да излязат от къщи и да се насочат към офиси и помещения в градската среда, към търговски обекти, като проучванията показват, че те имат много силна черта да повлияват на хората, за вземане на решения, за мислене. Всяко едно решение за инсталация в дома или избраното пространство, е решение за вдъхновение.

Ето и 5 ползи, които фототепетите могат да осигурят на всеки, който е решил да ги инсталира. Било то в дома, в офиса, в търговския магазин и т.н.

Фототапетите привличат внимание. Вкъщи те отварят разговор, в офиса намекват за работата или дестинациите, особено за туристическа агенция или агенция за недвижими имоти; в търговския обект привличат вниманието върху него и насочват към продуктите.

Фототапетите имат изявление. Защото те са израз на личен избор и са уникални в това, което избирате. Те могат да предизвикат впечатление там където са поставени, привличайки вниманието върху вас. Особено ако сте фирма или магазин. Вкъщи те са израз на личния почерк

Фототапетите предизвикват емоции. Чисто психологически ефект върху живущите в дома и към техните гости. В търговските обекти, те привличат клиенти, а цветовете и формите правят силно впечатление.

Фототапетите са годни са всякакви стени и локации. Дори в банята си може да придадете особено усещане при къпането или ставането сутрин. В по-лични пространства, в коридори, в лобита, като навсякъде те могат да изиграят своята функция, да изпълнят своето предназначение.

Фототапетите са по-добри от едноцветното впечатление от боядисаните стени. Разбира се това е когато фототапетът се използва с цел и има конкретно предназначение. Не е нужно те да се слагат навсякъде, така може само да се достигне до кич категорията.

Мярката при поставянето на фототапет на избраната стена е главното условие, за да може да се извлече максималното от изброените ползи. Все пак фототапетите говорят с езика на изкуството и е нормално да се търси баланс между тяхното излъчване и пространството, в което се намират.

Вижте огромния избор от фототапети на https://pano.bg