spirituality

Духовни практики, които да включим в ежедневието си

Да се грижим за менталното си здраве е от особено значение, ако искаме да достигнем до баланс и удовлетворение в живота си.


Казват, че в днешно време, бичът на човечеството са напрежението и нервите. Не бихме могли да сме по-съгласни с това – срещаме все повече хора, които, поради една или друга причина, се оказват в задъдена улица чисто психологически.

Напрежението и стресът ни съпъстват на всеки ъгъл. Всеки има лични или професионални проблеми, но сякаш сега, повече от всякога, човечеството усеща негативите от тези отрицателни емоции.

За щастие обаче, точно както ефектът върху тези лоши катализатори върху психиката ни е осезаем, така и помощта също претърпява положително развитие. Все повече хора се обръщат към взаимопомощта като способ да се изкарат от затруднено положение. Духовните практики са именно такъв начин за борба с нервите и стреса.

Вижте някои духовни практики, които лесно бихте могли да вместите в ежедневието си и значително да улесните живота си.

meditation

Медитация

Медитацията, по същество, представлява особено състояние на съзнанието, в което човек занижава мозъчната си дейност до бета-вълни и, чрез силата на мислите и визуализациите, успява да внесе спокойствие и мир в душата си. Съществуват безброй медитативни практики, като най-извесните са за успокояване на съзнанието, „привличане“ на желани неща чрез визуализиране и канализиране на енергийните потоци в тялото.

Йога

Йогата, освен като чудодейно средство за физическо здраве, спомага изключително много и за менталното такова. Чрез йогата човек би могъл правилно да направлява енергията си и да освободи тялото и съзнанието си от натрупаното напрежение.

Мантри

Мантрите са кратки изречения, подобни на сентенции, които бихте могли да си повтаряте през определени интервали от деня. Тяхното значение е, чрез самовнушение, да накарате съзнанието си да повярва в едно или друго. Действат изключително стимулиращо и убедително на мозъка ви – хората често прибягват до употребата на мантри в моментите, в които усещат несигурност или имат нужда от лек подтик, за да си повярват и да започнат да изпълняват задачите и целите си.

Към които и от тези духовни практики да се обърнете, гарантирано бързо ще усетите безкрайно позитивния им ефект върху тялото и психиката си. Чрез тях ще се освободите от негативните емоции и ще можете истински да се наслаждавате на живота си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.