Силиконова мушама за маса – защо е по-добра от текстилната покривка?

Силиконова мушама за маса – защо е по-добра от текстилната покривка?

Съвременните кухненски маси често съвместяват функцията и на трапезарни. Хората ги избират с особено внимание и в повечето случаи можем да кажем, че това са истински произведения на изкуството. Бихте ли скрили един уникален плот с дърворезба или друга ефектна декорация, покривайки го с текстилна покривка? Ако все пак искате да защитите красивото творение, препоръчваме да изберете прозрачна силиконова мушама.

Предимства на силиконовите мушами

Силиконът е сравнително нов материал, който се настани трайно в съвременния бит. След като вече имаме съдове и прибори за хранене от силикон, защо да не го използваме и като защитно покритие върху масите. Силиконовата мушама е известна още като гъвкаво, течно и меко стъкло.

Това наименование обхваща предимно прозрачните модели с лек декоративен ефект, които разкриват цялата прелест на масата, докато я защитават от драскотини и петна. Дебелината на покритията варира от 1 до 3мм. Логично е да предположим, че колкото по-малка е плътността на покритието, толкова по-гъвкаво ще е то.

Прозрачната мушама от силикон е най-добрият вариант, който ще разкрие естествените шарки на дървото, специфичната му текстура или дърворезба. Използва се също като покритие на маси с мраморен плот или други декоративни повърхности. Особеното при силикона е неговата устойчивост на високи температури. Той издържа нагряване до 80°C. Не губи свойствата си до -10°C.

Прозрачният и дори декоративният силикон е много практично решение. Той е устойчив на надраскване и други леки механични повреди. Тази устойчивост е обаче в пряка зависимост от плътността на материала. Такава мушама е незаменима в домове, в които се отглеждат малки деца.

Гладката, непореста структура на мушамите тип гъвкаво стъкло ги прави лесни за почистване и поддържане. На повърхността не могат да се натрупат микроби, бактерии и мръсотия. Образуването на трайни петна от определени храни е също елиминирано като възможност. Почистването на мушамата може да се извърши с гъба или влажна микрофибърна кърпа.

Покривките от този материал не са застрашени от творческите амбиции и невнимание на децата ви. Флумастри и други багрила не са траен недостатък – почистват се точно както другите замърсявания. Забележка: не се препоръчва използването на абразиви при почистване на силиконовите мушами.

Отлична влагозащита за мебелите

С водоотблъскващата си способност, мушамата ще защити красивата ви маса от петна, надраскване и загниване, поражения,които са неизбежни при редовно използване. В същото време това покритие дава възможност да се разкрие пълния потенциал на скъпите мебели. Преди появата на гъвкавото стъкло като покривка за маса, бяхме изправени пред дилемата дали да оставим масата да се разруши, или да я скрием от погледите.

Мушамите от силикон се предлагат в множество декоративни варианти. В каталога на онлайн магазин Дегрец можете да се запознаете с цялата палитра от възможни модели. Можете да заложите на напълно прозрачен модел с лек релеф на повърхността или на продукт с деликатен декоративен принт.

Не липсват и пищни цветни ансамбли, покрити с изящни и свежи щампи. Такава мушама можете да закупите на линеен метър от специализираните магазини, включително онлайн. Можете да поръчате размер, който ще покрива само плота на масата, както и по-голямо количество, за да имате красиви падащи поли.

Имайте предвид, че най-плътните материи не могат да се пречупват и да падат красиво.