Монтаж на кухня по поръчка – последен, но също толкова важен етап

Монтаж на кухня по поръчка – последен, но също толкова важен етап

На родния пазар се появяват все повече фирми, занимаващи се с производство на мебели по поръчка. Предлагайки не просто перфектен краен продукт, а пълен набор от услуги, те се радват на завиден интерес от страна на купувачите. Една от ключовите дейности, предлагани от повечето производители, е монтаж на готовите мебелни изделия. Какво включва самата операция и защо е толкова важна, ще разберем в следващите редове.

Какво включва списъкът с дейности при изработка на кухня по индивидуален проект?

Фирмите, занимаващи се производство на мебели по поръчка, са се постарали да предложат на потребителите пълен набор от услуги. Дейността на тези компании, сред които е и Casa Baleno, включва не само изработка, но и монтааж на готовото кухненско (и друго) обзавеждане. Това позволява на купувача да си спести време и пари, работейки само с един изпълнител от първия до последния момент.

Компании като Casa Baleno предлагат цялостна услуга, която включва пълен списък с основни и допълнителни дейности. Сред тях са:

  • Оглед, замерване и изготвяне на дизайнерски проект на кухнята;
  • Разчет и оформление на техническата документация;
  • Производствени операции;
  • Доставка на готовите мебели до адреса на клиента;
  • Монтаж на готовата кухня – долни и горни шкафове, плотове, смесители – по желание.

Обикновено пълният цикъл от монтажни операции протича в рамките на един ден. По-дълъг може да бъде процесът, когато мебелите се изработват на място, например изграждане на вграден шкаф, гардероб и др. За цялото време, докато текат монтажните работи, от клиента се изискват само две неща – да допусне монтажния екип в жилището и да приеме завършения проект.

Ключови етапи на монтажа

Подготовката за монтажната операция е един от най-важните моменти. Задачата се усложнява, ако се налага демонтаж на стари мебели, на мястото на които ще се монтират новите. В случай че не се налага демонтиране на стара кухня, монтажният екип пристъпва към рутинния план на действие. Проверяват се всички комуникации (ВиК връзки, ел инсталация) за изправност и съответствие с техническата документация.

Самият монтаж обикновено започва с инсталиране на долния ред модули. Ако кухнята заема две съседни стени, по правило първо се монтира ъгловият шкаф. Особено внимание се обръща на монтирането на шкафа за мивка, тъй като е необходимо да се осигури качествена връзка между въпросния модул и ВиК инсталацията.

Кои детайли се инсталират на място?

 Декоративният гръб за кухня (термо гръб) е елемент на системата, който се инсталира след като шкафовете са вече сглобени и фиксирани към стената. По този начин става възможно паното да се изреже спрямо наличното разстояние между шкафовете от долната и горната редица. Понякога, заради лошото строителство се получават големи отклонения във височината, които могат да се коригират на място, така че дефектът да остане незабележим.

Когато се изготвя проект на кухня, се взема предвид фактът, че ъгълът между стените е точно 90%, а всички равнини са в строго вертикално или хоризонтално положение. Всъщност винаги има малки отклонения, които водят до изместване на модулите от долната и горната редица един спрямо друг. По принцип тези грешки в конструкцията са абсолютно некритични и не влияят негативно на естетическите и експлоатационни характеристики на готовата модулна система.