Покупка на палатка от онлайн риболовен магазин – защо може да се окаже най-доброто решение?

Покупка на палатка от онлайн риболовен магазин – защо може да се окаже най-доброто решение?

Палатката е преди всичко туристическо приспособление, което може да се закупи от магазините за спортни стоки. Ние ви препоръчваме да потърсите палатка в някой добър онлайн риболовен магазин . Ще се изненадате от качеството, размера и дизайна на палатките, предлагани в специализираните риболовни сайтове. Цените на страхотни заслони с внушителен размер могат да бъдат аналогични на тези на малките туристически модели.

Избор на палатка: колко е важен размерът?

Независимо дали сте запалени по риболова или сте любители на отдиха сред дивата природа, обезателно трябва да си осигурите подслон, който да ви гарантира спокойна и комфортна почивка. Имайте предвид, че туристическите палатки са с различен дизайн от тези, които ще ви предложи всеки добър риболовен онлайн магазин, но все пак критериите при избора са сходни.

Размерът е изключително важен, когато се избират палатки. Всеки модел има указания за броя на местата, който предлага – едноместни, двуместни и т.н. Имайте предвид обаче, че площта обикновено е изчислена само за вашия комфортен сън, а не за допълнителни вещи. Ако има такива, трябва да изберете или голяма палатка, или модел с веранда.

Вярно е, че някои модели рибарски палатки са по-просторни и по-високи от туристическите. В някои е предвидено място за едно или дори две сгъваеми легла. В случай че не сте поставили ограничения нито в пространството, нито в теглото на изделието, сравнете размерите на няколко палатки с еднакъв брой места.

Форма и устойчивост на хидростатично налягане

В момента при палатките доминират две основни форми: купол и тунел. Куполните палатки имат отлична стабилност дори при силни пориви на вятъра. Те също така предлагат лесно и ефективно сглобяване. Тунелните модели, известни още като „хангари“ или „цилиндри“, не са толкова устойчиви на вятър, но вместо това могат да предложат максимален комфорт и много полезен обем.

Устойчивостта на хидростатично налягане показва какво количество дъждовна вода може да понесе временният ви дом, без да пострада. Палатките с хидростатично налягане по-малко от 1000 mm са най-подходящи за хубаво време, тъй като този материал осигурява защита само при лек дъжд.

За туризъм през пролетта и есента е по-добре да изберете палатка, която издържа на натиск от поне 2000 mm, а ако често ходите на по-трудни преходи, трябва да помислите за модел, който издържат на валежи от 4000 mm и повече.  Този параметър не винаги е посочен в описанията на продуктите, в който и да е онлайн риболовен магазин. Можете да се свържете с консултант и да поискате допълнителна информация.

Материал

Относно материала, изборът е ограничен – палатките се изработват от полиестер или полиетилен. Първият вариант е чудесен, когато имате нужда от надеждна защита от дъжд, докато найлонът е по-лек и не толкова устойчив на образуване на цепнатини.

Няма да сгрешите ако изберете модел с двуслойна структура.В този случай горният слой ще предпази вътрешността на палатката от валежи, а пространството между слоевете ще предотврати образуването на конденз.

За дъно също най-често се избира водоустойчив полиуретан, но още по-добре е ако е в комбинация със силикон (силиконът покрива дъното от вътрешната страна). Тогава ще бъде възможно да се избегне не само потокът вода, но и ще бъде осигурена по-надеждна защита срещу пробиви.