Какво трябва да знаем при избор на пелени за новородено

Какво трябва да знаем при избор на пелени за новородено

Когато опаковате чанта с неща за новородено в болницата, не забравяйте да поставите в нея пакет пелени, съветват от Lilly. Те ще ви улеснят в грижата за вашето бебе и ще му осигурят необходимата чистота и сухота. Ако все още не сте направили избора на марка и модел, специалистите от онлайн магазин Лили Дрогерие ще ви покажат как да го направите правилно.

Как да изберем пелени за новородени

Всички деца са различни и има голяма вероятност определена марка да не е подходяща за конкретно дете, дори ако тези пелени са най-меките в света и няма абсолютно нищо, което да причинява алергии. От Lilly съветват да обърнете внимание на различните еднократни и многократни детски памперси, за да определите кой е най-подходящ за новороденото.

На какво трябва да обърнете внимание при избора, според Lilly:

  • наличието на изрез за пъпната рана;
  • скоростта и качеството на усвояване – кожата на бебето под памперса не трябва да е мокра;
  • трябва да прилепва плътно към гърба, корема и краката на бебето, но не трябва да е прекалено стегната, споделят от lilly. Твърде хлабавата пелена може да протече, а прекалено стегнатата може да причини дискомфорт;
  • миризма – силно миришещите бебешки памперси са по-склонни да бъдат импрегнирани с нещо и не е сигурно, че това ще бъде полезно за бебето;
  • индикаторът за пълнота е удобен, особено когато детето спи и не искате да го събуждате, за да проверите дали има нужда от смяна на памперса;
  • размер – граничен размер (например дете с тегло 3,2 кг може да носи размери от 2-5 кг и 3-6 кг), струва си да се съсредоточите върху самото дете. Ако ръстът му е над средния и съответно не е много пълничък, по-добре е да вземете по-малки.

От Lilly споделят още, че на пазара можете да откриете и гащички, които са изключително удобни за поставяне и не предизвикват раздразнение.

Особености на пелените за новородени

Какви пелени да изберем за новородено според Lilly? Производителите правят задачата малко по-лесна, като добавят думите NewBorn, New Baby, Soft и т.н. към опаковката, като по този начин показват, че те са изработени от особено меки материали и съответстват на анатомията на трохите.

Lilly разкриват основната разлика между кройката: тя задължително предвижда изрезка или особено мека вложка в областта на пъпа, която не наранява раната, която все още не е зараснала. Цялата кожа на новороденото е особено деликатна и чувствителна. Ето защо, когато избирате памперси за него, внимателно проучете качеството на материалите.