Всеки един човек, който живее в големия град е изживявал приключението, наречено задръстване. Но не забавянето или чакането е най-големият проблем.

Как да се придвижваме бързо и ефективно в градска среда?

Всеки един човек, който живее в големия град е изживявал приключението, наречено задръстване. Но не забавянето или чакането е най-големият проблем. В случая има нещо много по – сериозно и опасно – замърсяването на околната среда и буквално токсичният въздух, който дишаме докато чакаме в автомобила си или дори се разхождаме по улицата.

Всъщност този (д)ефект на съвремието се дължи на факта, че екологичният транспорт не винаги е в приоритетите на града. Но това не е причина да се примиряваме, защото може да започнем промяната от нас. Просто трябва да изберем екологичен транспорт, с който не само помагаме на планетата, но и ще се придвижваме по – бързо и ефективно в градската среда.

Вижте три идеи, от които може да заимствате.

Електрически скутери / тротинетки

Електрическите скутери днес могат да се наемат от почти всяка точка на града и да оставите на най-удобното за вас място. Ако все пак решите да инвестирате в такова превозно средство обаче, най-вероятно ще гледате за съотношение на електрически тротинетки цена – качество – комфорт.

Има няколко основни точки, на които да обърнете внимание, преди да инвестирате в такава.

На първо място големината. За дамите са по – подходящи по – малките и по – леки модели, които не само да пасват на телосложението, но и са по – леки за пренасяне, когато се налага.

Значение има теренът, по който минавате обичайно. Ако е по – неравен и има „препятствия“, изберете по – повдигнат модел. Обърнете внимание и на гумите. Най-добре е тротинетката да бъде с поне 8-9 инча гуми, които ще дадат повече комфорт по време на пътуването.

Ако се налага да минавате по повече баири, обърнете внимание на ускорението и скоростта, пряко зависими от мощността на мотора. На пазара може да намерите модели от 200 до 500W, затова, ако изкачвате наклони – изберете по – мощен модел.

Колко време ще пътувате на ден е важен фактор, който ще определи капацитета на батерията, която трябва да търсите. Най-добре е да търсите модел, който може да издържи поне 30-40 км каране, за да не се окажете изненадани в средата на пътя с мигаща лампичка.

Удобството е ключов елемент при избора на електрическа тротинетка. Така не само ще свикнете по – лесно с превозното средство, но и ще направите придвижването истинско удоволствие. Обърнете внимание дали кормилото е на добра височина, дали големината ви пасва, как се сгъва и дали може да я носите.

За да добиете по-добра представа за най-добрите модели и характеристики, да проучите възможностите за взимане под наем или покупка на тестови или втора ръка тротинетки, може да разгледате гамата електрически превозни средства от e-Point.

И не на последно по значение място –  времето за зареждане. Отново тук всичко е въпрос на лични предпочитания. Ако имате възможност да отделяте по – дълго време за заряда, може да изберете електрически тротинетки, които се зареждат за 5-6 часа. Ако сте от по – мобилните хора, които нямат време да чакат, търсете модел, който може да бъде зареден и в рамките на час.

Велосипед

Велосипедите са класика от стотици години и предпочитан метод да стигнете до определена точка. Неслучайно те са масов транспорт в някои от най – зелените държави по света – Швеция, Холандия, Дания…

За щастие все по – често хора на колела се виждат и у нас, а хубавото е, че и велоалеите стават все повече.

И тук е въпрос на личен избор какъв модел ще пасне най-добре на всеки човек, но отново е желателно да се съобрази терена, гумите, лекотата на велосипеда.

Ховърбод

Ако сте по – футуристично настроени, може да заложите на ховърборд.  Сред важните характеристики, които трябва да търсите са тегло на каращия го, капацитет на батерията, материала на гумите, размер на дъската, материала на борда, както и дали има допълнителни екстри.