Всичко за правилната грижа за зъбите

Всичко за правилната грижа за зъбите

Правилната грижа и поддръжка на Вашите зъби и устна кухина не са само въпрос на естетика. Проблемите, предизвикани от лоша устна хигиена, водят до комплексни здравословни усложнения, които можете да предотвратите само с минимални усилия и изрядна дисциплина. За да избегнете евентуални проблеми, специалистите от Bulgariadent препоръчват да посещавате поне 2-3 пъти годишно своя стоматолог, за извършване на профилактични прегледи. Още професионални съвети и полезни напътствия можете да откриете в техния сайт: https://bulgariadent.com/.

Какво включва най-правилната и ефективна рутина?

За да имате брилянтна и здрава усмивка, е необходимо да се “въоръжите” с правилните инструменти – подходящи: пасти, четка, конец и вода за уста. Въпреки че отнема само няколко минути на ден, добрата поддръжка и грижа за зъбите, езика и венците изисква постоянство. Необходимо е всяка сутрин и вечер да четкате старателно зъбите, най-малко в продължение на 3 минути. Но дори и да спазвате стриктно това условие, резултатите не биха били удовлетворяващи, ако техниката Ви е неправилна. Какво изисква коректната техника за миене на зъби: 

  • Никога не четкайте хоризонтално, а движете четката в посока от венеца към зъба;
  • Дръжте четката по 45-градусов ъгъл спрямо венците;
  • Не прилагайте силен натиск, за да не предизвикате кървене или отдръпване на венците;
  • Почиствайте старателно както дъвкателната повърхност, така и вътрешните и външни стени;
  • Не забравяйте да почистите и повърхността на езика;
  • Използвайте винаги и конец за по-прецизно отстраняване на натрупвания в междузъбните пространства;
  • Винаги изчаквайте поне 30 мин. след прием на храна, за да отстраните остатъците от нея, без да увредите емайла.

Каква паста да изберете за перфектна грижа и оптимални резултати?

Миенето на зъби е често неглижиран ритуал, най-вече в ранна детска възраст, когато добрата грижа е от основно значение. Друг подценяван момент е изборът на подходяща паста. Всички специалисти, включително личният Ви зъболекар, биха препоръчали комплект различни пасти за дневна и нощна грижа. Препоръчителни са натуралните такива без флуорид, триклозан, PEG, натриев лаурил сулфат и други вредни вещества. Използвайте за своята устна хигиена продукт, съответно – избелващ, профилактичен или лечебен, препоръчан от Вашия стоматолог и съобразен изцяло с Вашите нужди и състояние.

Защо редовното посещение на специалист от дентален център е важна практика?

Изрядната и старателна грижа невинаги гарантира на 100% перфектни резултати. Понякога проблемите стават видими и осезаеми, когато са се развили до опасни нива. Препоръчителни са чести визити при зъболекар, защото основни проблеми като: петна по зъбите, кървящи венци, кариеси, натрупване на зъбен камък могат да бъдат отстранени в много ранен стадий. Доверете са на невероятните професионалисти от дентален център Bulgariadent за перфектни условия, невероятен перфекционизъм и съвършена грижа за гарантирано безупречна усмивка!