Как да подберем правилните продукти за новороденото

Как да подберем правилните продукти за новороденото

Изборът на бебешки продукти понякога затруднява младите родители. Пазарът изобилства от различни марки и стоки и това усложнява задачата. Стоките за новородено преди всичко трябва да бъдат качествени, споделят от Raya Toys, за да сте сигурни, че малките бебета ще получат най-доброто за тяхното правилно развитие. 

Какви качества трябва да притежават бебешките дрехи

Комплектът с най-необходимите дрешки за бебче включва бодита, ританки, чорапки, ръкавички против драскане и др. Когато купувате облекло за най-малките, то трябва да бъде:

  • от естествени материали, за да предпазите нежната бебешка кожа от дразнене и евентуални алергични реакции;
  • удобно, без излишни закопчалки и стегнати ластици, за да може да се облича лесно и да не пречи на свободното движение на децата;
  • с правилния размер, тъй като прекалено малките или големи дрехи създават проблем при носене.

Цветовете на стоките са въпрос на вкус и предпочитания на самите родители, но за спокойна нервна система при мъниците са препоръчителни меките нюанси в небесно синьо, бледо розово, бежово, сметана и др. 

Как да изберем правилния размер памперси

Повечето производители предлагат памперси за новородено с номер 0 или 1, които са за бебета с тегло от 2 до 5 кг. За тези, които тежат между 4 и 8 кг, са с номер 2. За по-големите, чието тегло е между 13 и 18 кг, моделите са с номер 6 или 7. Всяко дете е различно, затова и пелените се открояват една от друга по форма, материя и размер. Вижте реакциите на мъника и преценете коя е най-подходяща за него. 

Каква козметика за новородено да купим

Бебешката козметика съдържа продукти за деца от 0 до 3 годишна възраст. През този период бебешката кожа е особено чувствителна и лесно може да бъде раздразнена. Ето защо всички стоки за мъници трябва да бъдат качествени и напълно безопасни. Сред бебешките продукти са шампоани, сапуни, гелове, кремове, пудри, масла за тяло и други, които са част от задължителната хигиена. Част от тях се употребяват за къпане, други се използват при тоалета след изсушаване. Някои стоки са по-евтини, а има и такива, които можете да купите на промоции. Важното е да използвате само специализирана бебешка козметика и винаги да проверявате срока на годност на опаковката.

От онлайн магазина на Рая Тойс напомнят, че сред стоките за новородено са още: количка, столче за кола, легло с матрак, играчка за закачане, въртележка за кошара.