Секюрити обков за ПВЦ дограма: защо е важно да го има?

Секюрити обков за ПВЦ дограма: защо е важно да го има?

Живеете на един от високите етажи и смятате, че прозорците ви не се нуждаят от защита? Помислете пак! Необходимо е да се запознаете с невероятните методи на съвременните крадци, за да помислите за инсталиране на секюрити обков за пвц дограма. Проникването с взлом може да се извърши по най-невероятните начини, затова ако държите ценни вещи и пари в дома си, следващите редове ще ви бъдат полезни.

Кои прозорци са най-уязвими?

Ако искате да се чувствате не само комфортно, но и напълно защитени в дома си, то преди покупката на дограма трябва да обърнете специално внимание на нейните противовзломни свойства. Най-застрашени от взлом са прозорците на приземния етаж, лесно достъпните тераси и покривните остъкления.

Вторият етаж е застрашен, ако балконите отдолу не са остъклени или има козирка на входната врата под прозореца, както и последният етаж, който осигурява свободен достъп от покрива. Дограмата с анти-взлом обков служи за предотвратяване на неоторизиран достъп на неканени гости. Тя трябва да се разглежда като цялостна конструкция и да се използва само правилната комбинация от елементи, за да се осигури адекватна защита на жилището.

Важен критерий за оценка на взломоустойчивите дограми е класификацията, която очертава не само класа на взломоустойчивост и допустимите размери на елементите, но и типа на прозоречната система, вида на материала на профила, марката на обкова и структурата на стъклопакета.

Важно е да се знае: Стандартен пластмасов (PVC) прозорец може да бъде отворен с отвертка за по-малко от 1 минута. Показателно е, че звукът при отваряне на прозореца е толкова тих, че обирът може да се извърши, дори ако собствениците са си у дома и се намират в съседната стая.

Стъклото не може да ви защити

Прозорците и вратите са критични точки в конструкцията на сградите и са винаги потенциална цел за крадците. Според криминалисти повече от 80% от всички опити за незаконно проникване се случват през прозорци и плъзгащи се врати, тоест през най-остъклените елементи от обвивката на сградата.

Това обаче не означава, че защитата на дома от взлом е гарантирана само с монтирането на безопасни стъклопакети. Проникването в жилище през прозореца обикновено става чрез натискане на крилото, така че прозоречните профилни системи и анти-взлом обков играят много важна роля в това отношение.

Какъв трябва да бъде обковът?

Дограмата днес се произвежда от дълготрайни и устойчиви материали: алуминий, дърво, стъклокомпозит и PVC. За производството се използват най-съвременни технически решения, позволяващи гъвкавост при достигане на класа на устойчивост на взлом, лекота на работа и настройка.

Това са не само противовзломни гъбовидни щифтове и здрави стоманени планки, които ефективно затрудняват притискането на прозореца, но и механизми за блокиране на обкова. Това са например дръжки с ключ, защитаващи от пробиване и счупване на двоен стъклопакет.

Съществуват и системи за автоматизация с обратна връзка, които информират разсеяните членове на домакинството за отворен прозорец, а също и когато някой се опитва да отвори прозореца отвън.

За да защитите напълно семейството и дома си, правилното решение е да използвате прозоречни конструкции, оборудвани с обков за ПВЦ дограма с функция за паралелно изместване на крилото по целия периметър на прозореца. Тези прозорци в състояние на вентилация запазват същия клас на устойчивост на взлом, както и в затворено положение.