Неограничени възможности за декориране с водоустойчиво самозалепващо фолио

Неограничени възможности за декориране с водоустойчиво самозалепващо фолио

В света на интериорния декор все по-често се използва самозалепващо PVC фолио. Този уникален декоративен материал съществува в толкова много разновидности, че си заслужава да го разгледаме по-обстойно. В следващите редове ще ви запознаем с видовете фолиа, тяхното приложение и начин на използване. Ако все още не сте се възползвали от невероятните му възможности, настоящият материал определено ще бъде стимул да го направите.

Какво представлява фолиото за декорация?

Самозалепващото се фолио е материал, който би могъл да се използва за толкова много цели, че спокойно можем да заключим – приложението му в интериора е почти неограничено. С негова помощ могат да се реализират най-смелите дизайнерски проекти, като се покрият стени, стенни облицовки, мебели и стъклени повърхности.

Самозалепващото фолио е водоустойчив материал, т.е. може да се използва в помещения с висока влажност. Освен това е устойчиво на високи температури, издържа на нагряване до 80 ° C. Също така е екологично чисто, дълготрайно и с изключително достъпна цена. Този вид декоративни облицовки се продава навсякъде, включително в онлайн магазини като Giga.

Към настоящия момент съществуват над 500 вида декоративни принта при фолиата. Сред облицовките, които материалът чудесно имитира, можем да посочим: мрамор, естествен камък, гранит, керамични плочки, дървесина, витраж, огледало и др. С всеки мотив може да се промени изцяло облика на елемент от обзавеждането – метален шкаф да заприлича на изработен от дърво или ПДЧ плот да изглежда като облицован с камък.

Фолиото съществува и в разнообразие от монохромни (едноцветни) покрития с матово, гланцирано или металик покритие. Този вариант е също доста интересен. С него е лесно да се внесе колорит и свежест в детски стаи и други помещения. Практичен и лесен за използване, декоративният филм намира все по-голямо приложение в жилищния интериор.

Дървесният принт – най-доброто средство за възстановяване на стари и непривлекателни мебели

Дървесният принт е най-масово използваният вид самозалепващо влагоустойчиво фолио. Той е чудесно средство за реновиране на стари и захабени мебели, които в момента не можем да си позволим да подменим с нови. Дървесните принтове включват повече от 70 различни модели, вариращи от класическите дъб, бук и бор до най-екзотичните видове дървесина, които трудно ще срещнем дори в един скъпо обзаведен дом.

Самозалепващото се фолио, което имитира дърво, се предлага в двата основни варианта на покритието – гланцов и матиран. В единия случай се получава ефект на мебели от лакирано дърво, а в другия умело се създава заблудата за присъствието на мека, пореста дървесина. Специалните модели „плочки“ и „мрамор“ позволяват евтино и бързо да се имитира стена с плочки в банята или луксозен мраморен плот в кухнята. За повърхности, подложени на големи натоварвания, е създаден уплътнен самозалепващ филм.

Влагоустойчивото фолио с PVC покритие подлежи на почистване и не допуска появата на мухъл, дори ако се използва в среда с много висока влажност. Преди всичко тези достъпни облицовки са лесни за използване. Трудно ще се намери човек, който да не може да се справи с тяхното залепяне.

Ремонтите с фолиа са бързи, лесни и изключително чисти. Силната адхезивна способност на фолиото го прави съвместимо с почти всички видове материали. Покритието се свързва здраво с всякакви гладки и чисти основи – дърво, пластмаса, метал, стъкло, керамични плочки, фурнир и дори гладко шпакловани стени. В онлайн магазин Giga фолиата се продават на линеен метър с ширина 60см и дължина на ролката – 3м.