Кои подови настилки са лесни за поддръжка, отговарят от Carpetmax

Кои подови настилки са лесни за поддръжка, отговарят от Carpetmax

Когато говорим за хигиена на дома, поддържането на подовите настилки е от основно значение. Всеки вид има своите специфики, свързани с почистващите методи и препарати.

Каква е разликата в поддръжката на различните подови настилки

Според CarpetMax, за да притежавате отлични подови настилки в дома си, трябва да полагате доста грижи. В зависимост от вида, всяка изисква определен начин на почистване:

  • Плочки и гранитогрес

За да бъдат добре почиствани, е нужно редовно прахосмукане и основно измиване с моп и топла вода. Подсушавайте, за да предотвратите залепването на нова мръсотия. 

  • Паркет

Използвайте прахосмукачка за обиране на праха и боклучетата. С подходящ препарат за дървени повърхности бършете с моп, до постигане на суха повърхност. 

  • Балатум

Почиства се отново с прахосмукачка. Необходимо е и мокро почистване с препарат, подходящ за балатум. Горещата вода не е препоръчителна.

Колко често е нужно мокро почистване при ламинатите

Ламинираните паркети са сред най-предпочитаните подови настилки. С нужните грижи могат да изглеждат прекрасно и експлоатационният им период да бъде удължен. Ежедневното почистване с помощта на прахосмукачка е желателно. Измиването се препоръчва 1 до 2 пъти седмично с подходящи препарати, а от голямо значение е подсушаването след това. При петна не използвайте агресивни разтвори, защото могат да окажат влияние на целостта на покритието.

Защо килимите изискват повече внимание

Килимите и мокетите са използвани от много хора за създаване на уют. Те са сложни за поддръжка, защото задържат миризми, петна и косми. CarpetMax разкриват няколко правила за запазване на цвета и свежестта на килимите:

  • средно меките четки са подходящи за почистване;
  • търкането да се извършва по посока на нишките;
  • почистването без вода е препоръчително;
  • преди употребата на препарати, опитайте действието им на малка площ;
  • могат да бъдат изпрани в перална машина, ако обозначенията на етикета го позволяват.

Как да откриете търговец, на които да можете да се доверите

Това само по себе си е трудна задача. В Carpetmax.bg можете да откриете многообразие от подови облицовки и настилки. Както онлайн, така и във физическите магазини, предлаганите продукти са висококачествени и в конкурентен ценови диапазон. Експертен екип оказва помощ при избора, съобразена с нуждите на клиентите. В КарпетМакс ще намерите професионализъм и коректност, подкрепени от личен подход спрямо вашите желания.