Как се почистват грил скарите, съветват от Magprom

Всички обичаме летните сбирки на двора, особено ако това се случва в компанията на приятели и съседи. На подобни събития често се правят грилове, но почистването е важна част от правилната поддръжка и добрата хигиена. Защо е проблематична липсата на почистване на грил скари Magprom? Как да го правим правилно и на какъв интервал от време?

Защо непочистените скари са проблем

Както знаем, при печенето на месни и други продукти се отделя мазнина, която след изстиване на нагревателя засъхва, а с продължителния си престой започва да се отделя неприятен мирис. Това от своя страна ако се превърне в практика и почистването на грила се избягва, засъхналата мазнина започва да се наслоява и се превръща в изолатор на нагревателя, което може да го повреди. 

На следващо място, в подобна ситуация, печенето на продуктите става неравномерно, а вкусът им, примесен с предния нагар, става неприятен, а дори и вреден. Почистването на грил скарата не се нрави на никого, но навременното извършване на тази дейност ще Ви отнема най-малко време и усилия, така че си заслужава да се придържаме към нея. Как да го правим обаче ефективно? Вижте по-долу.

Как да почистим скарата си

За да протече процеса по почистването на грил скарата максимално бързо и лесно, съществуват някои правила, които е добре да следваме. Ето ги и тях:

  • докато нагревателните решетки все още не са изстинали напълно, напръскайте ги със специален обезмаслител;
  • когато изстине напълно, бързо и лесно ще отстраните замърсяванията с равномерното и внимателно търкане с телена четка;
  • ако засъхналата мазнина е упорита вероятно ще се наложи да повторите процедурата още няколко пъти;
  • при особено голяма упоритост на замърсяванията по реотаните, ще се наложи дори и използването на специални дървени шпатули.

За да предотвратите големи наслоявания и образуването на неприятен мирис, препоръчително е преди всяко печене да натъркате решетките с глава лук и със сланина. Това ще допринесе за още по-приятния вкус на печеното и ще предотврати неговото обилно залепване.

През колко време е нужно да го правим

Почистването на грил скарите с препарат е препоръчително да се извършва след всяко печене, без значение на вида продукти. Това на първо място ще стане възможно най-лесно, защото третирането на повърхността докато още е нагорещена ще спомогне за лесното отделяне на нагара. На второ място, навременното отстраняване на засъхналата мазнина ще предотврати образуването на неприятен мирис и развъждането на нездравословни микроорганизми. 

Всичко за целта е достъпно в онлайн магазин Магпром, където цените на новите продукти с транспортни дефекти са осезаемо по-ниски.