Как да създадете уютен вътрешен двор?

Надали има човек, който да не мечтае да прекарва топлите пролетни дни или прохладните летни вечери на открито. Да се любува на цветята, да изпие питие на фона на щурците и миризмата на прясно окосена трева. Или пък да прави барбекю за приятели и семейството, отпивайки студена бира. А за децата – какво по – добро забавление от игри на открито, гоненици по тревата или да полегнат в хамака на сянка.

Но за всички тези неща се нуждаете от едно нещо – двор. Ако сте сред щастливците, които се радват на градина в къщата, всичко това може да бъде реалност. Факт е, че създаването на хубав двор изисква време и усилия, но всичко си заслужава. Когато всеки един детайл е премислен, когато нещата са направени с желание, тогава резултатът ще бъде оценен.

Без значение дали имате малък или голям двор, трябва да следвате само няколко правила, за да го превърнете в уютно и приветливо вътрешно пространство.

Осигурете дискретност

За да се радвате на спокойствие и да не бъдете обезпокоявани от минаващи хора или любопитни съседи, помислете как да изградите дискретна преграда. Вариант е да посадите растения, които да обхванат оградата, но тук има няколко минуса. Първо – през зимата, когато няма листа, най- вероятно няма да имате търсената защита. Създаването на плътна естествена преграда от растителност изисква много грижи и трябва да съобразите растенията, които ще посадите. И не на последно по значение място – за да се образува наистина хубава и оформена ограда изисква време.

Друго решение е да сложите параван, но ако той е нестабилен, лесно може да падне при по – силна буря.

Най- доброто решение е да заложите на мрежи от Skyprotect.bg. Те се отличават с голяма издръжливост, защото са изработени от вълна от стабилизиран полиетилен монофил с висока плътност (HDPE). Това ги прави идеални за ограждане на дворове, градини, индустриални постройки и лични имоти. Освен че с плетените мрежи за ограда създавате лично пространство, предпазвате имота си от неблагоприятни атмосферни условия, като например вятър, а също и осигурявате поддръжка на декоративни плетове. Мрежите се монтират с лекота, фиксират се чрез щипки, метална тел или свински опашки, които закрепват съоръжението върху страничните кантове.

Инвестирайте в качествени външни мебели

Когато купувате мебели за двора, си заслужава да инвестирате повече, за да могат те да ви служат дълго време. Качествени модели издържат и над 10 години.

Добавете уютни възглавници, одеяла, възглавници за мебели, както и килим за открито

Отнема малко повече усилия работа, за да поддържате откритата площ чиста през цялото време, но за сметка на това уютът и усещането за комфорт са несравними. Големите възглавниците и меки подложки за сядане издигат изживяването  на съвсем различно ниво. Същевременно мек килим (да килим) под краката не само визуално създава интересен елемент, но и прави зоната да се усеща по-комфортна. Разбира се, в този случай търсете модел, който е предназначен за открита зона, който съхне бързо и е устойчив на външни условия.

Сянка

Ако нямате беседка или голяма пергола, може да решите проблема със сянката с голям чадър. Определено си струва инвестицията, защото така ще се защитите от палещите лъчи на слънцето и същевременно ще може да останете на двора дори и ако вали.

Не забравяйте за осветлението

Това често е забравяна подробност при оформянето на двора, но играе съществено значение за цялостното завършване на двора. Може да изберете големи фенери, свещи, лампи с фотосоларни клетки. Интересен вариант е да заложите на цветни крушки тип гирлянд.

Това са само малка част от нещата, които може да направите, за да създадете уютен вътрешен двор. За още идеи и вдъхновения може да последвате https://skyprotect.bg/kak-da-organizirame-vutreshniq-dvor/, където ще намерите безценни съвети и решения.