шапки

Сезонът на носенето на шапки е в разгара си – ето на какви модели да заложим

Едва ли ще срещнете човек, който поне веднъж в живота си да не е носил шапки – изключително стилният и подходящ за всеки сезон аксесоар продължава да се радва на все по-голяма популярност сред почитателите на модата.

Ето защо решихме да фокусираме темата на днешния текст именно върху някои от тенденциите, свързани с носенето на шапки през есента. Едва ли има по-подходящ сезон за това – именно към началото на октомври нанасяме съществени промени във визията и ежедневния си стил, за да паснат максимално добре на метеорологичното време навън. Комбинацията между шапка, палто, нежен шал и шикозни ботуши безспорно е един от най-добрите модни ансамбли, на които да спрем избора си.

Шапки, шапки, шапки – стилни, удобни и служещи за прекрасен заключителен елемент на цялостната визия

Перфектният и подчинен на модните тенденции стил не опира само и единствено до избора на модерни дрехи и обувки. Твърде често магията се разкрива именно чрез подбора на правилните аксесоари – едва ли бихме могли да се досетим за по-добри такива от шапките.

Изборът на стилна шапка би могъл да внесе както небрежност и усещане за ежедневна непринуденост във визията, така и подчертано класно и стилно излъчване. Разбира се, крайният вариант на избраното облекло се постига чрез избирането на различен модел шапка за всеки повод.

Сред есенните тенденции тази година се открояват, на първо място, шапки в неутрални цветове – истински хит наричаме белите, черните, сивите, бежовите модели. Вероятно тази цветова палитра тясно се обвързва с цветовата гама на дрехите, които най-често избираме през есента – в повечето случаи те са с по-приглушени и пастелни тонове.

От гледна точка на различните форми шапки, бихме казали, че еднакво добре се приемат както вариантите с козирка, преобладаващи в спортния стил на обличане, така и далеч по-изисканите и класни барети и каскети. Какъвто и вариант да изберете, бъдете сигурни, че шапката ще ви е по-мярка, ще ви кара да се чувствате удобно с нея и че ще бъде перфектно съчетана с останалия ви моден сет.

Не е никак лоша идея още отсега да започнете с търсенето на прекрасни зимни шапки

Също както се радваме на настъпването на есента, така и няма да се усетим кога ще се изтъркули и този сезон и ще ни се наложи да се подготвим за следващия. Ако шапката е подходящ аксесоар за носене през есента, то това определение важи в пъти повече, що се отнася до зимното време.

Откриването на перфектните и най-подходящи зимни шапки не е никак трудно, тъй като на пазара наистина изобилства от модели. За зимата, разбира се, най-подходящи са плетените модели, независимо дали ще изберете зимни шапки с козирка, или такива, плътно прилепващи към главата ви. Нека все пак не забравяме, че носенето на шапка през зимата, освен израз на моден вкус и естетика, е също с предназначение да ни предпази от мразовитото време. Ето защо най-добрият вариант е да съчетаете красивото с практичното и да се спрете на зимна шапка, която еднакво добре и си отива на тоалета ви, и ви предпазва от зимния студ.

Впуснете се в следващото си модно приключение, избирайки най-подходящите модели шапки за вас. Убедени сме, че бързо ще откриете модните си любимци и час по-скоро няма да имате търпение да изразите себе си и личния си стил, носейки ги.