Избор на геймърка мишка

Защо геймърската мишка е изключително важна

Gaming феновете стават все повече, в което няма нищо странно. Дигиталният свят ни предлага многобройни възможности за забавление, а играенето на компютърни игри е една от тях. Те ни откъсват от реалността и ни пренасят в едно друго измерение, където няма невъзможни неща. Освен обаче желание за виртуални приключения, е добре да притежаваме и колекция от професионално оборудване, което включва и геймърската мишка. Нейният дизайн и функции трябва да са предназначени за игри, работата с нея да е максимално лесна и удобна, за да не се изморява ръката. 

Важно ли е да използваме специална мишка, ако сме геймъри

Геймърски мишки

Компютърната периферия е водещ фактор за доброто ни представяне като геймъри. Без значение дали сме начинаещи или напреднали, е от значение какво оборудване използваме и какви екстри ни предлага то. Мишката например е сред най-важните пособия, която потребителите избират основно според жанра на играта. Захватът е също много важен, като е добре той да бъде ергономичен, за да ни осигурява комфорт и удобство. Определено е важно да използваме специален геймърски модел, който да разполага с всички нужни бутони и да има висока чувствителност. 

Какви видове има

Изборът на геймърска мишка е цяло изпитание, ако не сме много запознати с този вид технологии, а още повече с играенето на компютърни игри. И все пак, дори и да сме “прохождащи”, отново можем да се сдобием с възможно най-подходящия модел, който би следвало да изберем по следния начин:

  • Според свързването – безжична и с кабел. Първият вариант е за предпочитане, защото дава по-голяма свобода на движенията и автономност на устройството. Друг вариант са оптичните и лазерните, като разликите между двете се състоят в светодиодите – в лазерните отсъстват и биват заменени от сензор;
  • Според захвата – с цяла длан, с върха на пръстите и с claw захват. Има огромно значение какво ще е нивото на удобство, което геймърската мишка може да ни осигури. Ако искате да осъществявате пълен контрол върху движението, заложете на първия вид. При моделите, които позволяват контакт само с върха на пръстите отново е налице добра управляемост, а при тези с claw захват е съчетание между останалите две разновидности;
  • Според вида на играта – ето го и най-важният критерий за избор на геймърска мишка. Има модели за шутъри (Counter Strike, Call Of Duty и др.), за ММОRPG (Aion, World of Warcraft и др.), за стратегически игри, за MOBA и др.

Предлагат се по-бюджетни решения, но не всички биха били от полза за игри. Някои нямат достатъчна издръжливост, съветат от онлайн магазин ozone.bg. По-скъпите варианти се считат за по-добър избор, защото предлагат ергономичност, имат хубави подсветки/светлини, осигуряват добър контакт и т.н. Поръчка на геймърска мишка може да бъде направена онлайн, а нейната доставка ще е до няколко дни.