Защо Санторини е толкова предпочитана дестинация

Защо Санторини е толкова предпочитана дестинация

Санторини е един от стотиците гръцки острови в Егейско море с площ от 76 кв. км. и с вулканичен произход. На пръв прочит не звучи като нищо толкова впечатляващо, но всъщност този малък вулканичен остров предлага едни от най-живописните и характерни пейзажи в цяла Гърция.

Когато видите снимка от Санторини, трудно ще го сбъркате с друго място. Стръмните вулканични скали са осеяни с накацали по тях ниски постройки, прясно боядисани в контрастиращи бели и сини цветове. Санторини е предпочитана дестинация за хиляди български туристи всяка година и популярността му не спира да расте.

Как да стигнем до там

Островът се намира на над 1000 км от границата ни с Гърция, така че ако сте решили да пътувате самостоятелно с автомобил, Ви препоръчваме да направите поне една нощувка по пътя, която можете да комбинирате с разглеждане на забележителности по пътя като Атина например.

Намират се и оферти за екскурзии до Санторини с автобус, като до самия остров се стига с ферибот от Пирея. Най-предпочитаните периоди за посещение с автобус са пролетните празници около Великден, Гергьовден и Първи май и септемврийските такива. По това време температурите са умерено топли и е приятно да се пътува, а и можете да се възползвате от екскурзията без да ползвате много дни отпуска.

Ако искате да направите пътуването си до Санторини наистина специално, Ви препоръчваме да разгледате офертите за круизи до там. Повечето големи круизни компании акостират на острова и можете да му се насладите в невероятен лукс.

Разбира се, най-бързо и лесно до Санторини можете да стигнете със самолет. За съжаление няма редовни полети до там, така че или трябва да пътувате когато има чартърни полети (обикновено около пролетните и септемврийските празници), или пък трябва да се прекачвате в Атина.

Изгодни ли са офертите

Както вече споменахме, Санторини е популярна дестинация сред българските туристи, което я прави интересна за повечето туристически агенции. Голямата конкуренция неминуемо води до изгодни цени и привлекателни оферти за потребителите. Както и при всяко друго организирано пътуване, Руал Травел препоръчват добре да проучите туроператора, който предлага почивката и да залагате на фирми с богат опит и добра репутация.

Следете уебсайта rual-travel.com както и социалните канали, за да можете да се възползвате от специалните last minute или други промоции, които предлагат.