куала лумпур

4 града в Източна Азия, които да посетите

Обичате ли пътешествията? Ако отговорът е „да“, значи сте на правилното място. Днес ни се иска да ви разкажем малко повече за Източна Азия и няколко невероятни града, които да посетите, ако имате възможност, и се чувствате привлечени от изцяло различни от нас култури и начин на живот.


Азиатците са изключително трудолюбиви и това може да се види във всяко нещо, което правят, включително и в градовете им и отношението им към природата. В Азия могат да се видят и най-високите сгради в света, както и невероятни метрополиси, които запленяват туристите и ги карат да се връщат отново и отново. Нека да си поговорим за няколко от тези градове.

Осака

Макар и Токио да е сегашната столица на Япония, която е посещавана от милиони туристи ежедневно, Осака също е град, който заслужава вниманието ви. Осака също е била столица на Япония преди (казвайки се Нанива по това време), а замъкът на Тойотоми Хидейоши е най-голямата забележителност в града.

Освен да гледате забележителности, може да се насладите на страхотните магазинчета и магазини на големи марки в зоната Минами. Потопете се в страхотната атмосфера на Шинсайбаши и се качете в наблюдателницата на най-високата сграда Абено Харукас.

Сеул

сеул

Сеул е столицата на Южна Корея и най-големият метрополис в страната. През последните години градът е все по-посещаван от туристи от цял свят, които се запознават с уникалната култура на страната. През него преминава реката Хан, около която са разположени и страхотни градини и паркове, в които да се насладите на невероятни гледки към града. През пролетта може да се насладите на цъфтенето на вишневите дървета, както и на уникалните гледки на дневен и нощен Сеул.

Бидейки столица на страната, Сеул също така е и творчески център, изпълнен с множество галерии, различни арт инсталации, театри, както и концертни зали, в които да посетите изпълнения на живо на новите глобално известни к-поп артисти.

Куала Лумпур

Куала Лумпур е столицата на Малайзия и шестият най-посещаван град в света. Градът е изключително познат с кулите близнаци Петронас, а само гледката на града от високо, особено през нощта, може да накара човек да посещава града отново и отново заради нея. Освен невероятни и изключително високи сгради, Куала Лумпур може да се похвали и с огромните си паркове, големи шопинг центрове и спиращи дъха гледки.

Сингапур

С всяка изминала година Сингапур набира все повече известност като туристическа дестинация. Тук човек може не само да види уникални гледки, но и да се наслади на изключително чисти плажове. Както и в другите градове, за които говорехме до момента, нощният живот предлага голямо разнообразие от клубове, концерти и какви ли не занимания, а културният живот през деня може да осигури преживявания, които да запомните и да искате да се завръщате в Сингапур всяка година.

Вие кой град бихте посетили?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.