Как да си направим арка от балон

Как да си направим арка от балон

Може да закрепите балонната си арка, като използвате кофа, пълна с тежък материал. Телената арка от балони е най-лесна за закрепване, но може да бъде направена и от шлаков блок или тухла. В допълнение към балоните можете да увиете пепелните блокове с цветна хартия или да ги боядисате, за да паснат на балоните.

Цена на балонна арка

Цената на арка от балони варира в широки граници. Ако искате по-сложна арка, може да се наложи да платите повече за нея. Ако имате тематично събитие, може да искате да потърсите комплект арка с балон. Тези комплекти включват балони, лента за балони и въдица.

Художник по декориране на балони ще може да ви даде оценка на цената на вашата арка. Художникът ще се нуждае от размерите на арката и типа балони, които искате. Някои художници за декориране на балони предлагат отстъпки за големи поръчки. Уверете се, че сте поискали писмена оферта, преди да се ангажирате с художник по декорация на балони. Освен това трябва да вземете предвид допълнителни услуги, като време за доставка и време за настройка.

Цена на лента за гирлянд от балони

Лентата за гирлянд от балони е декоративен инструмент, който ви позволява да създадете красива арка или балон. Това е лесна за използване, издръжлива пластмасова верига, която има серия от отвори за поставяне на балони. Лента с гирлянди от балони може да направи партито изключително специално. Тези ленти за декориране на балони са издръжливи и са идеални за вътрешна и външна употреба.

Тези ленти могат да бъдат скъпи, но са много лесни за правене и не отнемат много време за изработване. Можете да ги направите ден или два преди събитието. Недостатъкът е, че не издържат толкова дълго на открито. Лошото време може да ги спука и латексът в балоните може да се разпадне. Инвестирането в устройство за надуване на балон може да ви помогне да запазите празничния вид на вашата лента с гирлянди за по-дълго време.

Цената на латексовите балони

Цената на латексовите балони за балонна арка може да варира в зависимост от вида балон, който изберете. Латексовите балони са по-евтини от балоните от фолио или майлар. Балоните от майлар обаче са по-здрави и по-скъпи и изискват допълнителна опора за събития на открито.

Трябва да имате предвид труда, необходим за сглобяването на балонна арка. Изисква упорита работа и внимателен монтаж. Освен това трябва да отчетете режийните разходи, като например застраховка. Тези допълнителни разходи могат да увеличат цената на целия проект.

Цена на балони с хелий

Цената на балони с хелий в арка варира в зависимост от размера и вида на балоните. В големите градове балоните са по-скъпи в сравнение с малките градове и селските райони. Въпреки че цената на арката от балон обикновено е много разумна, трябва да запомните, че издръжливостта и цената на скулптурата от балон зависи от метеорологичните условия. Температурата, влажността и вятърът могат да повлияят негативно на живота на скулптурата от балон.

Когато купувате балони с хелий в арка, трябва също да имате предвид размера и вида на арката. Ако имате събитие на закрито, височината на арката не трябва да надвишава височината на тавана. Можете да получите писмена оферта от продавача на балони, но също така трябва да запомните, че някои продавачи на балони имат минимални изисквания за поръчка. Броят на поръчаните балони също ще повлияе на цената.

Проблеми с латексовите балони

Латексовите балони не са екологични и пускането им във въздуха е вредно за околната среда. Изработени са от латекс, който в атмосферата се разпада на малки парченца. Много от тези парчета се заплитат в морските животни и  имат вредни последици за морските обитатели. Заплетените парчета могат да бъдат фатални, тъй като могат да блокират дихателните пътища на животните и да причинят смърт.

Въпреки че индустрията за балони твърди, че нейните продукти са биоразградими, те често съдържат пластификатори и химикали, които инхибират процеса на разлагане. В допълнение, те могат да причинят опасност от задавяне на животните. Освен това връвта и панделките, използвани за връзване на балони, могат да оплетат животните, което също може да причини проблеми.

Проблеми с качествени латексови балони

Един от най-големите проблеми с латексовите балони е, че се окисляват много бързо. Това окисление се ускорява от въздушния поток и излагането на слънчева светлина. Освен това, поради тънкия материал, латексовите балони са податливи на спукване. Освен това много хора са алергични към латекс, което ги прави неподходящи за употреба в медицински условия.

Латексът в латексовите балони идва от каучукови дървета. Берат се по същия начин, както се бере кленов сироп. Този метод гарантира, че дърветата няма да бъдат повредени по време на процеса на събиране. След събирането латексът се транспортира до фабрика за балони. Тестването се извършва върху латекса, за да се гарантира консистенция, въпреки че могат да възникнат вариации в качеството на латекса. Добавени са и пигменти за създаване на цветовете на балоните.