home order

Полезни трикове за оптимизиране на подредбата в дома ви

Създаването на приветливо пространство изисква комбинация от стил и подреденост. Организирането е важно, тъй като претрупването с вещи може да направи декора да изглежда зле и помещението да се усеща разхвърляно. Но, противно на това, което някои ни казват, не са нужни много пари, за да приведете къщата си в ред.


Можете да добавите стил и да организирате дома си, спестявайки доста от парите си. Най-важното, което трябва да запомните е, че не всичко е задължително да се използва по точното му предназначение. Тези няколко трика, които ще споделим с вас, ще ви помогнат да подредите дома си по по-лесен начин.

Използвайте пръстените на завесите в банята, за да подредите летните потници

Потниците за лятото често се натрупват във всяко чекмедже или гардероб, тъй като не са скъпи, а са много удобни за носене. Искате да ги подредите? Това, което ви трябва, е една закачалка и макет с пръстени за завесата в банята, които можете да купите от всеки магазин. Закачете пръстените към закачалката и сложете презрамките на потниците вътре, преди да ги затворите.

Не се ограничавайте само с потници. Този трик можете да го използвате и за организиране на шалове, вратовръзки, колиета, колани и дори шапки.

Превърнете тенекиените консерви в моливници за офиса

Превръщането на тенекиените консерви в нещо ново не е чак толкова иновативна идея, но пък предлага безкрайни възможности. В зависимост от естетиката на декора ви, може да използвате декупаж, да ги боядисате, украсите или дори да ги оставите както са в моментното им състояние.

Друго, за което можете да ги използвате, е да прибирате четките за нанасяне на грим, четките за зъби, четки за рисуване, както и кухненските прибори. Имате нужда от организация на мазето си? Използвайте кутиите за прибиране на пирони, винтове и малки аксесоари.

Организирайте пазарските си чанти в класьори за документи

Тези класьори са направени с едничката цел да събират документи. Обаче, ако сте като повечето хора, няма как да не разполагате с множество пазарски чанти, разхвърляни навсякъде из дома ви. Затова можете да използвате класьорите по начин, по който да съберете пазарските чанти в тях – залепете ги от вътрешната част на шкафа или дори гардероба и ето ви чисто ново място за съхранение.

Освен пазарските чанти, в тези класьори можете да събирате и бутилки за вода, консерви, алуминиевото фолио за готвене и всичко останало, свързано с кухнята ви. Предимството на тези класьори е, че изобщо не са скъпи.

Превърнете старото чекмедже в нещо ново

Превърнете чекмеджето от стария шкаф, който вече не използвате, в нещо съвсем ново и функционално. С малко боя и малки колелца ще направите от старото чекмедже изцяло ново място за съхранение под леглото. Използвайте едно и в детската стая за прибиране на играчки или в спалнята ви за прибиране на допълнителни завивки или по-малко използваните от вас дрехи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.