Кога трябва да се пие магнезий

Кога трябва да се пие магнезий

За да функционира правилно тялото на всеки човек, то трябва да си набавя някои елементи и минерали. Малко хора обаче знаят, че магнезият е един от основните елементи, без които не бихме могли да поддържаме добро здравословно състояние.

Специалистите от онлайн магазин Now Foods ще ни обяснят значението на магнезия като хранителна добавка, формите за прием и ползите, които можете да получите чрез консумацията му.

За разрешаването на какви проблеми се бори 

От Now Foods споделят, че ползите от използването на магнезий са обширни, защото доказано помага в разрешаването на множество здравословни състояния:

  • Мускулни схващания вследствие на физическо натоварване, активна спортна дейност или застоял начин на живот;
  • При проблеми с кръвното налягане, особено при ниско кръвно;
  • При сърдечни проблеми и диабет;
  • При бременност – много бременни пият магнезий ежедневно с напредването на бременността, за да намалят наличието на подготвителни контракции, наречени още Бракстън Хикс;
  • При заболявания, свързани с храносмилателната система, като Болестта на Крон;
  • При умора и системно чувство на отпадналост.

Кой може да приема магнезий и под каква форма

магнезий

Тази хранителна добавка се намира в състава на почти всяка клетка в човешкото тяло и притежава голяма роля, защото участва в над 300 ензимни реакции, споделят от онлайн магазин Now Foods.

Наличието на минерала в състава на клетките подсказва, че употребата му е подходяща за всякакви възрастови групи – от бебета до късна възраст. Много често през първите месеци от живота на детето, се използва за превенция срещу колики. С напредването на възрастта също е препоръчително да се извършва приемът му.

Употребата на този елемент е широко разпространена под формата на хранителна добавка, независимо от видовете – на таблетки, капсули, натурален или под формата на различни комплекси, включващи и витамини и минерали.

От онлайн магазин Now Foods напомнят, че магнезият може да бъде както естествен, намиращ се в природата в големи количества, така и синтетично произведен. Вторият вид се предлага на пазара във фармацевтичната област с високо качество, лесно усвояване от организма и отлична функционалност.

Естествени източници 

Както повечето от вас може би знаят, храната е сигурен източник за повечето витамини и минерали, споделят от Now Foods. Така е и в този случай. При магнезиев дефицит и наличие на симптоми, показващи го, можете да заложите както на синтетичен вид, така и на естествен произход в препоръчителни дози.

Екипът на Now Foods напомня, че едни от най-наситените на магнезий храни са овесът, семена, ядките, кафето, оризът, както и зеленчуци и билки като спанак, мента и босилек.