подсилване на имунна система

Как да подсилим имунитета си във време на вируси?

Едва ли този въпрос не вълнува някого – знаейки, че няма нищо по-важно от здравето, всеки човек желае да направи всичко възможно, за да се чувства максимално добре и да се защити от всякакви болести и нездравословни състояния.


Един от гарантираните начини за това е да подсилим имунната си система своевременно. Не чакайте болестта да ви повали, за да вземете мерки – ясно е, че навременната превенция е ключова, що се отнася до опазването ви от всякакви разпространени болестни състояния.

В днешната статия решихме да ви обърнем внимание на няколко храни и витамини, които следва да приемете, за да държите организма си винаги здрав и в кондиция.

Витамин Ц

Витамин Ц или аскорбиновата киселина е мощно антиоксидантно средство, което се отразява изключително ползотворно на тялото ви. Богати на витамин Ц са храни като червените чушки, където всъщност откриваме най-завишени стойности, и цитрусите като лимони, портокали, мандарини и грейпфрут. Старайте се често да похапвате такива храни, а, при невъзможност – набавяйте необходимата доза от витамина чрез различни хранителни добавки.

Цинк

Цинкът в човешкото тяло е от изключително важно значение за правилната функция на дихателната система. Играе и важна роля за развитието и растежа на тялото. Откриваме го в мозъка, костите, мускулите и черния дроб. Храни, богати на този елемент, са всички червени меса, особено телешкото и агнешкото, също и черния дроб. Среща се също в бобовите растения, както и в състава на ядки като бадеми, тиквени и слънчогледови семки.

Витамин D

Наличието на този витамин в човешкия организъм води до правилното оформяне и заздравяване на костната структура на тялото. Недостигът му увеличава риска от развитие на рахит в ранна детска възраст. Ето защо е важно да следим дали в диетата ни и дневното меню се срещат храни, богати на този витамин. А такива, именно, са рибеното масло, яйцата и черния дроб. Друг естествен начин за набавяне на този така необходим елемент, е излагането на слънчеви лъчи.

Всеки един от тези елементи е ключов за поддържането на здрава физика и намаля драстично шанса да се разболеем. Здравословните нива на тези добавки в организма подсилват имунитета и, оттам – естествените защитни сили на тялото.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.