емоции

Чувствата, от които да се освободите завинаги

Ако желаете да усетите покоя, който душевният мир осигурява, то сме длъжни да споделим с вас, че има чувства и усещания, от които е повече от препоръчително да се освободите. Подобен спектър от емоции няма да правят нищо друго, освен да ви дърпат по-надолу. Изпитвайки ги, вие все повече ще се оплитате в собствените си душевни терзания и ще се отдалечавате все повече от така търсения и очакван душевен мир.

Отърсете се от гнева

Ако има чувство, което в никакъв случай не ви препоръчваме да съхранявате у себе си, то това безспорно е гневът. Както добре знаете, той разяжда душата и ви кара да съхранявате у себе си още ред други емоции, които са напълно излишни. Гневът върви ръка за ръка с мъката, тъгата, чувството на самообвинение, които са другите емоции, заслужаващи да бъдат изоставени.

Приемете факта, че понякога ще сте виновни – не прехвърляйте отговорността си върху някого другиго

Мнозина от нас изпитват истински затруднения, щом трябва да се изправят пред последствията от своите решения и действия. Но това, само по себе си, е важен момент от цялостното индивидуално израстване. Затова следващия път, когато решите да прехвърлите отговорността и вината си на някого другиго, се опитайте да погледнете на въпроса от друг ъгъл – използвайте вътрешния си потенциал, за да се опитате да извлечете колкото е възможно повече уроци от случилото се. Поемането на отговорност е може би един от най-лесните и категорични начини, чрез които бихме могли да се развием нравствено. По този начин ще се научим и далеч по-смело да подхождаме към всички житейски начинания, към които сме се устремили.

Спрете да се съгласявате с всичко

Мнозина от нас често избират да се съгласят с неща, които никак не кореспондират с вътрешната им нагласа. Игнорирайки интуицията си, вие се обричате на константно чувство на неудовлетворение. Специалистите винаги препоръчват да си давате време, преди да отправите своя отговор на множество покани. Не потвърждавайте или отказвайте веднага – обмислете, проверете как всичко това ще се впише в графика ви. Отложете отговори си за следващия ден – така ще вземете информирано решение, изцяло основано на вътрешното ви усещане.