Какво прави една бебешка количка сигурна и удобна

Какво прави една бебешка количка сигурна и удобна

бебешка количка

Бебешката количка е първото нещо, което бъдещите родители купуват за новороденото. За нея смело може да се каже, че е едно от най-важните пособия при отглеждането на бебето, като е добре тя да бъде избрана с красив дизайн и с устойчива конструкция. По магазините могат да се открият всякакви видове превозни средства за пеленачета, сред които са комбинираните модели, 3 в 1 предложенията и др. Съществува опцията да се купят онлайн, но и да се вземат от физически магазин на добра цена, напомнят от Рая Тойс.

Какви видове бебешки колички има

Каталогът с бебешки колички е наистина впечатляващ, споделят от Рая Тойс. Има както евтини, така и по-луксозни модели, решения за близнаци, летни предложения и др. Този вид детски стоки се използват поне две години – докато детето се почувства достатъчно стабилно, че да се движи без помощни средства. Детските колички от три части са едни от най-купуваните, защото предлагат и столче за кола, което е абсолютно задължително.

Какъв е сигурният и удобен модел, разказват от Рая Тойс

От Рая Тойс напомнят, че намирането на идеалната бебешка количка съвсем не е лесна задача. Доста са нещата, за които трябва да се помисли, като сигурният и удобен модел притежава следните характеристики:

  • добра маневреност – ако ще возите вашето бебе в градски условия, то със сигурност ще ви се налага да преодолявате много “препятствия” по пътя, споделят от Рая Тойс. Тротоари, бордюри, неравни терени и стълби – ако детското превозно средство не е маневрено, няма да можете да го управлявате лесно;
  • лесно и компактно сгъване – лесното сгъване и разгъване на количката е важен момент от нейната употреба. Пътуващите родители знаят колко е важно да могат да я трансформират с лекота в размер, позволяващ побирането ѝ в багажника. Някои от моделите не са достатъчно практични, което носи след себе си и логичните минуси;
  • здраво шаси – то е най-важният елемент от всяка детска количка, напомнят от Рая Тойс. В голяма част от случаите то е изработено от алуминий, който се определя за достатъчно устойчив материал, че да издържи на всекидневни натоварвания;
  • регулируема седалка – хубаво е тя да може да се върти и в двете посоки, както и да се регулира според нуждите на бебето. Тук обръщаме внимание и на сенника, който е добре да е дълбок и да разполага със слънцезащита.

Други също доста важни детайли са вида на тапицерията, наличието на амортисьори за още по-удобно возене, сигурна спирачка и достатъчно място за съхранение на принадлежности в багажника. Купувачите е добре да обърнат внимание и на възможността за регулиране на дръжката, напомнят от Рая Тойс.