Как да спестим пари за лятна почивка - съвети от Cashio.bg

Как да спестим пари за лятна почивка – съвети от Cashio.bg

Още през месец Април започваме да се замисляме за лятната почивка и за средствата, с които разполагаме за целта. Често пъти обаче се оказва, че сме напълно неподготвени във финансов план, макар и да сме преизпълнени с желание за горещи емоции и разпускащи моменти под жаркото слънце и в компанията на морския бриз. От Cashio.bg съветват да започнем с плановете много по-отрано и да спестим пари, за да пропуснем момента с изненадата, в който балансът по сметката се е оказал доста под необходимата цифра, за да посетим някой страхотен български или чуждестранен летен курорт.   

Как да заделим средства за ежегодната лятна почивка

Само ентусиазъм не е достатъчен, за да превърнем мечтите в реалност, а намерението в ранна резервация в някои хубав хотел. В този случай ще са ни необходими и немалко средства, които да вложим в радостни семейни моменти или в забавления с приятелския кръг. Едно такова преживяване неминуемо води до значителни разходи, които трябва да предвидим месеци преди датата на отпътуване. Оптимизирането на месечния бюджет е водещ фактор за безпроблемната организация на лятната почивка, за която си струва да положим старания и да спестим пари, споделят от Cashio. Ето как: 

  • Правилно разпределяне на харчовете всеки месец – това ще увеличи нашите спестявания и ще ни даде допълнителна сигурност; 
  • Не на импулсивното пазаруване – дали от скука или от радост, нерядко изпадаме в шопинг умопомрачение и харчим неконтролируемо в мола. Дисциплината и избягването на подобни места са препоръчителни, за да спестим пари;
  • По-малко глезотии – няма човек, който да не ги обича, но когато целта е да спестим пари, те съвсем не са желателни; 
  • Промоциите са “нож с две остриета” – колкото и изгодно да изглежда дадена оферта, невинаги е добре да се възползваме от нея… Отивайки в магазина с брошурата с намаления, можем да накупим и много други неща, които всъщност не са ни били нужни;
  • По-малко посещения на заведения и повече готвене у дома – всеки си пада по нощния живот и луксозните ресторанти, но удачно ли е да ходим по такива, след като искаме да спестим пари за лятна почивка?

Екипът на Кешио съветва да определим приблизителен размер на сумата за ваканцията на море и да съставим план. Така ще имаме отправна точка и цел, към която да се движим.  

В кои случаи да заложим на бързите заеми

Съвременните потребителски кредити се свързват с десетки ползи, които са и причината толкова хора да разчитат на тях, когато наближават почивни дни и времето за почивка на море. Добре е да се възползваме от тях, ако въпреки всичките ни старания да спестим пари, така и не сме успели да заделим цялата сума.