Как да избера подходяща спортна раница?

Как да избера подходяща спортна раница?

Има много хора, които спортуват поне един път през седмицата, за да поддържат форма и да освобождават напрежението. Има много физически дейности от най-различни видове и за всяка от тях са ни нужни различни нещо. В тази статия ще говорим за спортните раници и ще ви дадем съвети как да изберете най-подходящата.

Когато говорим най-общо за спорта, мнозина се сещат за дейността във фитнес залата. Там често се срещат ежедневни хоризонтални тренировъчни чанти с две дръжки и подплатена каишка, която да се носи през рамото. Те са лесни за носене и ви позволяват бързо да съхранявате много вещи в многобройните им джобове.

Хоризонтални дамски спортни раници (сакове)

Един от съветите за избор на раница е да заложите на такава, която е удобна и лесна за носене. В този смисъл хоризонталните раници с няколко отдела са често срещани във фитнес залите. Ако искате да имате възможност да носите със себе си повече неща, изберете модел с по-голям брой джобове за съхранение на различни материали.

Пешеходният туризъм – спортът, който е във възход, също има своите особености. Ако го практикувате, трябва да използвате плътно прилепнала и подплатена спортна раница, която осигурява максимален комфорт, но в същото време позволява на гърба да се вентилира, за да се намали изпотяването.

Тези туристически чанти, които могат да се използват и за други дейности като катерене, алпинизъм или трекинг, имат фиксатори за трекинг щеки. Също така са с доста джобове, за да можете да вземете всички необходими вещи в обиколките на открито.

За по-дълги преходи можете да разчитате на място, където да вземете достатъчно вода, както и допълнителни джобове на горния капак. Що се отнася до опората, има и плюс: колан за гърдите и бедрата, за да поддържате товара близо до тялото.

Удобството на спортните кожени раници

Комфортът е много важен, когато става дума за спортна раница. Добре е да има просторни странични джобове , достъп до основното отделение за най-важните артикули и по-висок литров капацитет. Важно е раницата също така да бъде и достатъчно здрава, затова раниците от кожа не са никак лош избор. Целта е да се поддържа баланс в цялото тяло с подходяща опорна система и да се осигури перфектна стабилност докато носим своята раница.

Раниците от този тип са с вместимост от няколко литра и обикновено имат отвор отпред , което прави поставеното вътре оборудване лесно достъпно. Друга характеристика е регулируем твърд покрив за защита на гърба ви от цялата тежест и добра подплата за намаляване на умората. В зависимост от модела може да има и водоустойчива защита.

Има и раници, предназначени за спортове с голямо натоварване като бягане или колоездене. В тях има място за малка бутилка за освежаване, когато е необходимо. Също така имат джобове за предмети като ключове, портмоне или мобилен телефон; обикновено са с регулируеми презрамки и мрежест дизайн за максимално дишане.

Ако имате страст към ските или зимните спортове, можете да намерите и раници за ски обувки с триъгълна форма.